A Hallodigaz-e? csapata immár zsinórban harmadszor vág neki az Európa Kupa regionális selejtezőjének. S immár szokás szerint Kunszentmiklóson készültek játékosaink a nagy megmérettetésre. Az elvégzett munkáról és az esélyekről a csapat edzője, Erdősi Zoltán készített rövid írást.

 

 

A kunszentmiklósi körülmények ezúttal is teljesen professzionálisak voltak. Ráadásul ezúttal a helyi "Zöldség Gyümölcs Reformélelmiszer Kft." is támogatta felkészülésünket, melyet ezúton is köszönünk!

Öt nap alatt a tervezett munkát elvégeztük. Négy kondicionális és öt taktikai edzés mellett, négy alkalommal úszóedzést is vezényeltem a játékosoknak, illetve csapattaktikai elemeket vettünk át elméletben is. A cél főként a formaidőzítés volt, ami véleményem szerint szinte maradéktalanul teljesült, s emelett volt idő átvenni a zónavédekezés elleni támadást, és néhány rögzített szituációs csapatrész-taktikai elemet is.

A Csehországba utazó 18 játékos közül 17 jelen tudott lenni, és pár fiatal is részt vett az edzőtáborban. Valamint a Fehérvár Lionz két játékosa is csatlakozott, így volt alkalmunk 7-7 elleni játékra minden edzésalkalommal.

Éppen az edzőhétvégénk idején vált véglegessé a Velke Bilovicében megrendezésre kerülő selejtező csapatnévsora, és a sorsolás. Az egyértelműen kijelenthető, hogy még a tavalyinál is magasabb lesz a színvonal. Talán idén is a tavaly döntőző két lengyel klub, a Grandmaster Flash (csoportellenfelünk) és a FLOW tűnik legesélyesebbnek a végő győzelemre, de két hete Prágában a cseh Yellow Fever is a tavalyinál még színvonalasabb játékot mutatott. Mégis az idei mezőny színvonalát az emeli magasra, hogy sok olyan klub nevezett, melyek korábban Openben és Womenben jeleskedtek. A cseh Prague Devils és Terrible Monkeys mindenképpen felsőházba várható, ahogy a szlovák Mental Discorders és Outsiterz is ilyen céllal utazik. Nem szabad lebecsülni az évről évre erősödő MuJAHed csapatát sem, Lengyelországból, valamint az Ausztriát képviselő Disc Fictiont sem. (A teljesség kedvéért ott lesz még: 3SB-cseh-velünk egy csoportban-, BCK-lengyel, Cosmo-szlovén, Odtupus-török).

A MUFA szakvezetése év elején az 6. helyet tűzte ki célül. Nem tűnik lehetetlennek a küldetés. A pillanatnyi forma alapján 4-9. hely között bárhol végezhetünk. Tavaly 12 csapatból a 8. helyet szereztük meg. Azóta a mezőny erősödött, de a Hallod házatáján is történtek komoly változások: míg komoly hiányzók 2014-hez képest nincs, visszatért Heppes Mihály; ott lesz az év felfedezettje, Csanády Bogár, és sokat várok a Füleki Dorina, Tóth Zsófia, Barna Zsófia lányhármastól a védő sorban.

Ha érezhetjük a szurkolóink bíztatását és fortuna is ránk mosolyog, akár a 4. hely is megcsíphető. Ami azért lenne nagy szenzáció, mert idén nem három, hanem négy csapat jut ki a régióból az októberi Európa Kupa 12 legjobb klubja közé!!!  

Zúgjon tehát augusztus utolsó hétvégéjén a HAJRÁ HALLOD!