Két héttel az idei főverseny előtt Mariborban jártak csapataink, az utolsó simítások elvégzésére. Az első alkalommal megrendezésre kerül Woodchuck versenyre négy ország tizenkét csapatát látta vendégül régi ismerősünk, a Cosmo gárdája.

 

Különösen fontos volt számunkra, hogy a házigazdák mellett az osztrák Disc Fiction és a cseh Left Overs is nevezett, akik potenciális ellenfeleink lesznek a május 7-8-i EUCR versenyen (Európa Kupa sorozat, Keleti regionális forduló).

A megmérettetésre a nemzeti válogatott és a Hallod300 csapata kapott helyet. Előbbiből azonban ezúttal - sérülés, és egyéb elfoglaltságok miatt - hiányoztak a MUFA SE-n kívüli játékosok, így tulajdonképpen két Hallodos csapat képviselte hazánkat Szlovéniában. S nem is akárhogyan. A nehezebb ágra került Hallod300 szoros meccsen kikapott ugyan a Cosmotól, de annál bíztatóbb játékkal verte a Disc Fictiont, majd a keresztjátékokat követően a 6. helyen végzett. A HUN néven indult hallodosok még ennél is meggyőzőbbek voltak. 5meccsükből mindet megnyerték, a döntőben 11:10-re múlták felül a Left Overs csapatát. Ráadásul az egész hétvége során egyetlen alkalommal fordult csak elő, hogy az aktuális ellenfél vezetett ellenünk (a szlovén U20 csapata 0:1 arányban :).

A zónavédekezéseink még szél nélkül is teljesen megzavarták ellenfeleinket. S a tavalyi szezonhoz képest látványosan javult a támadásaink variálhatósága, és a befejezések is.

 

Kellő magabiztossággal fordulhatunk rá az utolsó 10 napra a csehországi megmérettetésig.

Woodchuck mixed tournament, Maribor, 2016. 04. 23-24. végeredmény:

1. HUN national (Hallod)

2. Left Overs (CZE)

3. Catchup (AUT)

4. Styrian Hawks (AUT)

5. Cosmo (SLO)

6. Hallod300 (HUN)

7. Disc Fiction (AUT)

8. Nuclear Disc (SLO)

9. Frizmi (SLO)

10. Augaertner (AUT)

11. Slovenian U20 1. (SLO)

12. Slovenian U20 2. (SLO)

A Hallod küldöttség tagjai: Bánhidi Panna, Barna Zsófia, Csanády Bogár, Füleki Dorina, Kenderesi Zsuzsanna, Lauter Szilvia, Szabó Annamária, Tóth Zsófia, Erdősi Zoltán, Gerse József, Heppes Mihály, Kácsor Attila, Paksai Márton, Steiner Mátyás.