A verseny utolsó napján tehát a házigazda Rozsdás Bicikli (Rusty Bike) csapata volt az utolsó ellenfél.
Mivel mi a 26., Ők pedig a 27. helyen álltak, a képlet elég egyszerű volt. Ha nyerünk, megvan a hőn áhított 26. hely, vagyis a mezőny középső harmada. Ha szoros vereséget szenvedünk, akkor is 30-on belül vagyunk, ami a minimális célkitűzés volt. ha azonban nbagyarányú vereséget mérnek ránk, akkor... - na de erre nem is gondoltunk.


Heppes Áron és Heppes Misi sérülése komolynak bizonyult, így Ők már nem is öltöztek át a meccsre. S bár a pihenő, és egy alapos bemelegítés jót tett a csapatnak, a két Heppes fiú hiánya gondot okozhatott egy hosszú mérkőzésen.

A derbi részünkről jól indult. Ancsa, Dóri, majd Zsuzsika is könnyen fejezett be egy-egy sokpasszos pontot, és mivel a hollandok nem nagyon passzoltak a lányaiknak, a zónánk is hatékonyan működött. Az első félidő derekán úgy tűnt, akár izgalommentessé is tehetjük a meccset. Kacsa és Guszti is jól védekezett, s Kovács Bence a hétvége során most hozta legjobb játékát. A Paksai-Barna-Szabó kombó ellen a németalföldiek sem találtak ellenszert. 8:6-os megnyugtató eredményt láttunk a szünetben. A második játékrészben aztán feljavult a házigazdák támadójátéka, és nálunk a fiúknál a védekezésben meglátszott a létszámhiány - fáradtunk, na.
9:9-nél sikerült még egy újat húzni, a vegyes védekezés meglepte a fapapucsosokat: előbb Panna fogta ki a biciklisek fiú irányítójtá, míg a többiek zónáztak, majd Zsuzsi tette meg ugyanezt a lány handlerükkel, s közben a támadásnál Dorina kergette őrületbe a tulipánosokat. Jó szokásához híven akkor villant, amikor a többiek már elfáradtak: előbb elkapott egy elérhetetlennek tűnő egészpályás indítást, majd szemtelen tenyerest tálalt fel Pannának. 12:10-es állásnál járt le az idő, vagyis 13 pontig ment a mérkőzés. Az első két meccslabdát szép játékkal hárították a házigazdák, akik aztán vérszemet is kaptak. 12:12-nél Barna Zsófi és Gerse Joci is pihenésből jött fel támadni. Mégis tudtuk, hogy ha első szándékból nem visszük be a pontot, akkor valószínűleg nem tudjuk már levédekezni a lendületbe került Oranjét...
Bedobtuk hát a vezércselt. Ancsa elfutott hosszúra, amire nemcsak saját védője, de még egy másik holland lány is számított és futott. Ezzel azonban szabadon hagyta Zsót, aki teljesen üresen kapta meg az ellenfél térfelén a félpályás passzt. A csel tehát bejött, már csak a 2-2 elleni játékot kellett befejezni, amit szökőévente egyszer hibáznak el lányaink: Ancsa visszalépett egy rövid passzra, majd egyből adta vissza a dumpot Zsónak. A két hollandus csak kapkodta a fejét, mire Ancsa már újból a zónájukban termett és kapta is a mértani pontosságú tenyerest Zsótól. Megfogta! 13:12. Vége. Legyűrtük a Rozsdásakat, és ünnepelhettük a 26. helyünket. A spiritkört és a nyújtást követően együtt ballagtunk el a központi sátorhoz, ahol a slusszpoént is megkaptuk. Mivel velünk egyidőben az addig 24. helyen állt fehéroroszok egy nagyobb pofonba szaladtak bele, nem 26. hanem 25. helyen zártuk a versenyt! Ami egyben azt is jelenti, hogy jó esélyünk van a jövő évi indulásra, túljelentkezés esetén is! Az ünneplés részeként frissítettünk sörrel, üdítőkkel, és a kapitányt is megfürösztötte a csapat (egy erre a célra kiállított célbadobó szerkezet segítségével: egy hordó hidegvízbe zuhant a delikvens, ha egy 20cm átmérőjű nyomógombot eltaláltak a kísérletezők. Kacsa és Marci is eltalálta...)
A hátralévő időben megtekintettük még a verseny döntőit, s azt is, hogy 10.38 pontos átlagot kaptunk a nyolc meccs alatt az ellenfeleinktől a Spiritunkre. Vagyis átlagon felüli volt a válogatott fair-play mutatója. Hiányérzet nélkül, nagyon jó emlékekkel, hasznos meccsekkel indulhattunk haza. S már a jövőt tervezve: jövőre visszatérünk és megpróbálunk a mezőny első felébe beverekedni magunkat.


Köszönjük mindenkinek a szurkolást és segítséget!
A csapat tagjai:
Bánhidi Panna, Barna Zsófia, Csanády Bogár (DNS), Császár Dóri, Füleki Dorina, Kenderesi Zsuzsanna, Szabó Annamária
Erdősi Zoltán (c), Földvári Gusztáv, Gerse Jozsef, Heppes Áron, Heppes Mihály, Kácsor Attila (Spirit-C), Kovács Bence, Paksai Márton
Kísérők, segítők:
Farkas Anita, Lauter Szilvia, Szabó Dávid, Szabóné Zsuzsi, Varga Boglárka