A július idén a pihenésé a Hallodigaz-e? csapat házatáján, de az Akadémia gépezete nem áll le. Míg az Aszterdamot megjárt játékosok nyaralásukat töltik, s az újoncok dobóedzésekkel igyekeznek felzárkózni, addig az íróasztal mellett zajlik a nagybetűs élet.

Idén tavasszal egyyesületünk vezetője a sportági szövetség megbízásából már tartott két pedagógus továbbképzést Ultimate frizbiről a közoktatásban dolgozóknak. S a nagykanizsai és fővárosi tanfolyamok visszajelzései alapján ősztől már a MUFA égisze alatt folytatódik a megkezdett projekt. Ráadásul 4 különböző helyszínen!

"Mindennapos testnevelés új tartalma: Utimate frizbi"

 

Ezt a címet viseli a 45 órás (két hétvéé felölelő)képzés, melyet az Oktatási Hivatal illtékes szervei akkreditáltak, s melyre általános és középiskolás tanárok, tanítók jelentkezését várjuk. A 45 óra beszámít a pedagógusok számára kötelezően előírt 150órás limitbe, melyet a tanári pályán dolgozóknak hétévente teljesíteniük kell. Reményeink szerint ennél még motiválóbb a képzés tartalma, hiszen az Ultimate oktatásmódszetanának megismerése gyakorlati haszonnal jár, színeebbé, hatékonyabbá, élvezetesebbé tehető vele a közoktatásban előírt mindennapos testnevelés. A tanfolyam során a pályatársak nem csak a korongos csapatsport technikai és taktikai elemeivel ismerkedhetnek meg, de a sportág oktatásmódszertani alapjait, és az iskolai testnevelés órákba történő beágyazásának lépéseit is elsajátíthatják.

Ráadásul a mindössze 14 000Ft-os regisztrációs díjért minden résztvevő kettő darab szabvány frizbi-korongot is kap, így már az új tanév elején bemutathatják az Ultimate-et diákjaiknak.

A jelentkezés e-mailesformában megtehető az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldött levéllel.

A tanfolyamok helyei és időpontjai:

Szeged, 2016. szeptember 3-4. és 10-11.

Székesfehérvár, 2016. szeptember 17-18. és 24-25.

Budapest, 2016. október 1-2. és 8-9.

Pécs, 2016. október 15-16. és 29-30.

Várunk minden kedves pedagógust!