Újabb fővárosi egyetemen vehetik fel az Ultimate frizbi tantárgyat nappali tagozatos hallgatók!

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sportközpont Igazgatójának, Várszegi Kornéliának köszönhetően 2017 tavaszától az orvosi egyetem diákjai (is) tanórai keretek között ismerkedhetnek meg a sportág alapjaival.

 

Az egyetem és egyesületünk kapcsolata friss, de annál szorosabb. Várszegi Kornélia Igazgató részt vett a szeptemberi pedagógus-továbbképzésünkön, mely során már formálódni is kezdett Benne a gondolat a sportág egyetemi integrálására. Ezt követően a B.U.B.I. 2.fordulójának helyszínéül ajánlotta fel a Zágrábi utcai egyetemi sporttelep füves pályáját (ezúton is köszönet érte!), s a versenyt követően megkezdődtek a tárgyalások a sportág tantárgyi meghirdetésének módjáról a Semmelweisen.

(A Semmelweis Sporttelepen október 28-án 13 csapat mintegy 100 játékosa vett részt. A sikeres versenyszervezés is hozzájárult a Testnevelés Tanszék és a MUFA közti megállapodás megszületéséhez. -a képen a IV. korcsoport győztes csapata látható-)

Az eredmény megtisztelő és örömteli. A 2016/2017. tanév tavaszi szemeszterétől az orvosi egyetem hallgatói (magyar, angol és német nyelvűek egyaránt) már fel is vehetik az "Ultimate frizbi" tantárgyat.

A februárban induló képzés -tervezett- időpontja: csütörtök 16-17; helye: 1107 Zágrábi u. 14.; villanyfényes műfű; oktatói: Csanády Boglárka, Paksai Márton, Erdősi Zoltán.

A TF, BGE, BME, ELTE kvartett után tehát a Semmelweis Egyetemen is oktatjuk a sportágat! Köszönet a sportág újabb magasrangú támogatójának, Várszegi Kornéliának!