V4+ Ultimate Liga

 

A hazai, sőt Kelet-közép Európa legszínvonalasabb mixed versenysorozatának alapjait rakja le az előttünk álló télen a Visegrádi 4-ek, valamint Ausztria és Szlovénia frizbis krémje.

 

Az elmúlt három szezonban láthattuk, hogy a mixed divízióban klubszinten Lengyelország és Csehország az egész kontinens élére tört. 2014-ben az EUCF első 4 helyezéséből hármat, 2015-ben az első és második helyezést is lengyel és cseh klubok szerezték meg. (S idén válogatott szinten is bizonyítottak: A világbajnokság mezőnyében csak a britek végeztek előrébb Náluk)

A számunkra is kedvező lehetőséget igyekeztünk is megragadni, így fogalmazódott meg egy regionális versenysorozat ötlete, melybe a szlovákok mellet meghívót kaptak osztrák és szlovén barátaink. Az elképzelés szerint 2017-től évente 4 alkalommal vesz részt a V4+ Ultimate Liga elnevezésű sorozatban a régió 8 legerősebb mixed csapata, az alábbi felosztásban: az előző évi 1. és 2. helyezett a lengyel és a cseh nemzeti bajnokságból, az 1. helyezett a szlovák, az osztrák, a szlovén és a magyar bajnokságból.

A versenysorozat pontos részleteit 2017. január 7-8-i hétvégén az érintett nemzetek képviselői Gödöllőn tárgyalják meg, ahol sor kerül az első "próba"-versenyre is.

A versenyen az alábbi csapatok részvétele már biztos (a kiemelés sorrendjében):

1. Yellow Fever (Cseh bajnok, 2016)

2. Wunderteam (Osztrák 3., 2016)

3. Terrible Monkeys (Cseh 2., 2016)

4. Outsiterz (Szlovák bajnok, 2016)

5. 3SB (Cseh 3., 2016)

6. Hallodigaz-e? (Magyar bajnok, 2016)

7. Frizmi (Szlovén bajnok, 2016)

8. Cosmo Maribor (Szlovén 2., 2016)

Óriási megtiszteltetésnek, s az elmúlt években mutatott fejlődésünk elismerésének tartjuk, hogy ilyen neves csapatok elfogadták meghívásunkat.

A 2017. első hétvégéjén 7v7 elleni nagypályás Mixed versenyre a Gödöllői Sportcentrumban kerül tehát sor, a nézőknek a belépés ingyenes. Várunk mindenkit szeretettel, aki Magyarországon soha nem látott színvonalú Ultimate-re kíváncsi.

Az előkészületekről folyamatosan frissülnek webes oldalaink: 

https://www.facebook.com/V4UltimateLeague/

http://mufa.hu/index.php/hu/v4

(Illusztris díszvendégekre és komoly médiaérdeklődésre is számítunk...)