December 10-én a Mixed terem Országos Bajnoksággal zárult idei éve Hallodigaz-e? csapatunknak.

 

Mivel december 8-án zajlott utolsó edzésünk nagypályán, ezért a szombati verseny amolyan szezonzáró örömjátékként funkcionált játékosaink számára. Egyesületünk prioritása a nagypályás Ultimate, így az 5-5 elleni kispályás OB-ra nem készültünk célzottan, s eredménykényszer sem volt a sportolókon a szakvezetés részéről. 22 játékosunkat három csapatba osztottuk, ezen elosztáskor is a szociológiai szempontok kerültek előtérrbe, nem a szakmaiak. Az egyik alakultaunk kifejezetten a fiataloknak és az újoncoknak szolgált sok játéklehetőséggel: a versenyen a Hallodigaz-e? nevet viselő gárdában a negyedik X felé közelítő edzőnk három általános és egy középiskolás diák mellett három teljesen kezdő lány játékossal állt ki.

A Hallod300 és HalloDonna fantázianevű csapataink 100%-os teljesítménnyel nyerték csoportjaikat a délelőtt során, míg a nap meglepetését a kicsik hozták, akik a LOL1 és a FreeBees ellen is csak 8:7 arányban kaptak ki, míg a szegedi Szufla alakulatát 9:7-re legyőzték!

A délután folyamán mindhárom csapatunk a papírformát hozta, a nagyok egyaránt 2-2 ponttal nyerték az elődöntőt, így már a finálé előtt biztos volt a címvédés. A fiataljaink további két szoros meccset tudtak produkálni a közönség legnagyobb ámulatára (mindkettőn kétpontos vereség).

Szakmai szemmel is jó volt látni, hogy a bronzmeccset megnyerő Fehérvár Lionzban is feltűnt olyan iskolás diák, aki várpalotai színekben rendszeresen részt vesz általános iskolásoknak szóló versenyeken – reméljük a példa ragadós lesz, s egyre több egyesület építi be felnőtt csapatába a lelkes fiatalokat!

A döntőt végül a Hallod300 nyerte 10:8 arányban, a HalloDonna az ezüst mellett az ellenfelek által megszavazott Spirit-díjjal is vigasztalódhatott. A csikócsapatunk végül a kilenc csapatos mezőny 8. helyén végzett.

Ezzel a nappal ki is merült az idei évre klubunk kispályás szezonja, január 7-8-án nagypályás versenyen látjuk vendégül a régió legjobbjait, majd kis pihenőt követően februárban ismét nagypályán kezdjük  meg az alapozást…

 2016.december 10. Diósd Mixed terem felnőtt Országos Bajnokság.

1. Hallod300

2. HalloDonna (+SOTG)

3. Fehérvár Lionz

4. LOL 1

5. Juice Day

6. FreeBees

7. LOL 2

8. Hallodigaz-e?

9. Szufla

Álló sor: Hallod300 (Kovács Bence, Bánhidi Panna, Kenderesi Zsuzsi, Heppes Misi, Tóth Zsófi, Kácsor Attila, Gerse Joci), térdelő sor: HalloDonna (Paksai Marci, Lauter Szilvi, Barna Zsófi, Érsek Márk, Heppes Áron, Szabó Ancsa, Galambos Ádám), ülő sor: Takács Bence, Takács Luca, Erdősi Zoltán, Oláh Dóri, Váncza Titi, Alba Martinez, Mészáros Anna, Salome Neuer)