Az Újév első hétvégéjén került megrendezésre Gödöllőn a V4+ Ultimate Liga hagyományteremtő verseny.

Egyesületünk számára sok szempontból is fontos volt a megmérettetés.

 

Ez volt az első olyan színvonalas nemzetközi versenyszervezésünk, melyben már a 2012. évi generációváltást követően bekapcsolódó fiatalok végezték a rendezés oroszlánrészét.

Ez volt az első nagypályás, sátras versenyünk, melyre a régió legerősebb csapatai érkeztek, bizalmat szavazva fiatal társaságunknak.

S a játékot tekintve, ez volt az első versenyünk, melyen már a 2013-ban meghirdetett stratégiai célkitűzésünk utolsó fázisát megkezdve, 14fő feletti, döntően sorhívás nélküli meccsezéssel mindenki lehetőséget kapott a legkeményebb derbiken is. 

A szervezés tekintetében rutintalanságnak jele sem mutatkozott. Az összes előre tervezhető részlet időben a helyére került, s így még a sokat tapasztalt elit csapatok is elégedetten csettinthettek. Annak ellenére is, hogy az extrém időjárás miatt olykor a sátorban is fagypont közeli volt a hőmérséklet.

A színvonal a vártnál is magasabb volt. A Kelet-európai régió közel 150 legjobb játékosa volt jelen (szinte hiánytalanul)! A végül döntőbe jutott csapatokból egyetlen meghatározó játékos sem hiányzott. A két éve EUCF ezüstérmes csehek úgy kerültek a dobogó alsó fokára, hogy mindössze 2 alapemberük nem volt itt betegség miatt. De például a régió legjobb 2016. évi eredményét produkáló Wunderteam (5. helyen végeztek Frankfurtban tavaly) ezúttal a 8. helyen végzett (igaz, vasárnap az alsó házban már volt két sajnálatos sérülésük).

 

A csapatunk pályán mutatott teljesítménye sem volt rossz. Ugyan sok energiát vett el a szervezés körüli számtalan teendő, a szombati napon az átlagosnál jobb játékot produkált a Hallodigaz-e?.

Az első csoportmeccsünkön 6:3-as vezetésről ugyan még kikaptunk 7:9-re az osztrákoktól.

De ezután alaposan megrángattuk a cseh oroszlán (akarom mondani Majom) bajszát, és a későbbi győztessel úgy mérkőztünk 8:10-et, hogy tudtuk, az eredménynek nincs számunkra tétje. S ennek megfelelően az újoncainkat is bedobhattuk a legmélyebb vízbe.  

a képen a győztes Terrible Monkeys

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül a reggeli vereség okán úgy mentünk fel a pályára a szlovén Frizmi ellen, hogy tudtuk minimum 3 ponttal kell nyernünk az elődöntőbe jutáshoz. S szakmai szemmel nagyon bíztató volt, hogy a csapat nem teherként élte meg a feladatot. 4:0-ra elléptünk a meccs elején, s már a 10. perctől nem is kellett erősort hívnunk. Magabiztos, szép játékkal múltuk felül 13:7 arányban a szlovén bajnoki címvédőt (akikkel legutóbb még 2015-ben élethalál harcban bírtunk 12:10-et játszani). A szombati csapatmunka mibenlétére talán legjobb példa, hogy az egykor még nagy riválisnak számító ljubljanaiak ellen egy 15 év alatti játékosunk is debütálhatott!.

 

 

 

 

A vasárnapi felsőházi mérkőzéseken az eredményesség nem volt célunk, igyekeztünk minél több játéklehetőséget biztosítani a 2016 őszén csatlakozott fiataljainknak. Akik szépen helyt is álltak. S bár mindkét cseh ellenfelünktől kikaptunk, helyenként szép játékot mutatva jeleztük mindkét gárdának, hogy az idei évben már a legerősebb keretükkel sem mehetnek biztosra a Hallod ellen.


A hétvége fontos eseménye volt számunkra, hogy az U15-ös csapatunk, a Hallod Padawan is 

megmutathatta magát a felnőtt mezőnynek. Az 5 iskolából válogatott gyerekcsapat két összetartó edzésen vett részt, majd a szombati program egyik kuriózumaként gála-mérkőzésen mutathatták meg tudásukat.

 

 

 

Összességében elmondhatjuk, hogy egy nemzetközi szinten is magas színvonalú Mixed versenyt élhettünk át, s a rögtönzött visszajelzések alapján a V4+ Ultimate Liga álomból valósággá fog válni az idei évben.

 Végeredmény, V4+ Ultimate League (Pilot Edition), 2017. január 7-8. Gödöllő

1. Terrible Monkeys (Cseh)

2. 3SB (Cseh)

3. Yellow Fever (Cseh)

4. Hallodigaz-e?

5. Cosmo (SOTG! Szlovén)

6. Outsiterz (Szlovák)

7. Frizmi (Szlovén)

8. Wunderteam (Osztrák)

Egyesületünk hétvégi csapata: 

(térdelő sor) Farkas Anita, Heppes Mihály, Kenderesi Zsuzsi, Csanády Bogár, Szabó Ancsa, Szabó Péter, Oláh Dóra, (álló sor) Szalóky Ádám, Érsek Márk, Gerse József, Kácsor Attila, Bánhidi Panna, Heppes Áron, Kovács Bence, Erdősi Zoltán, Barna Zsófia, Galambos Ádám, Lauter Szilvia, Paksai Márton (képről hiányzik Tóth Zsófia, Magdics Sándor)