Az idei nyár meglehetősen felemásra sikerült eddig csapatunknak.

Bár az ötéves stratégiai célkitűzés kevesebb mint két héten belül ítéletet hoz eddigi munkánkról, nem minden előjel ad okot  hurrá-optimizmusra. Na de haladjunk időrendben...

Az idei év legfontosabb vállalása, hogy a Visegrádi országok frizbi szövetségeivel karöltve útjára indítottuk a V4+ Ultimate Ligát. Számunkra felbecsülhetetlen előnye, hogy az évente 3 versenyből álló sorozat valamennyi fordulóját hazánkba szervezhetjük!

Januárban, a "próbaversenyen" nyolc csapatból a negyedik helyet szereztük meg. Majd március végén az idei szezon első fordulójában az 5-ek lettünk, helyenként nagyon bíztató játékkal (például a későbbi győztes ellen 10:10-ig partiban voltunk).

A második fordulóra augusztus elején került sor, ahol bizony foghíjas volt a keret. Ezzel együtt is csalódást keltő játékkal, mindössze egy győzelemmel lettünk 7-ek. (Itt is volt egy jó meccsünk, a végső döntős lengyeleket szombat reggel 9:8-ra megvertük.)

A két forduló között Mariborba címvédőként utaztunk, és a szombati 100%-os teljesítmény után vasárnapra elfogytunk, két verség és 4. hely jutott aznapra.

Volt júniusban még egy válogatott megmérettetés Amszterdamban, ahol 4győzelemmel és 4vereséggel végeztünk a középmezőnyben.

A hazai bajnokságokban szintén nem volt olyan verenyünk, ahol hiánytalan lett volna a csapat, de ennek ellenére is jó eredményeket értünk el: a lányaink a két húzóember hiányával együtt is versenyben maradtak a végső győzelemért. S még kellemesebb meglepetés, hogy fiaink is második helyről várják a folytatást, kezünkben a sorsunk mindkét (általunk nem preferált) divízióban.

A mixed OB első fordulóját magabiztosan nyertük, bár itt sem volt teljes a csapat.

Összegezve a tanulságokat:

Idén még egy versenyen sem állt rendelkezésre a húzóemberek mindegyike, s sok versenyen a létszám is gondot okozott.

Szabó Ancsa műtétje után idén már nem tér vissza, s a fő versenyre kérdéses még Kovács Bence játéka is.

Persze mindig a pályán lévő 7 ember a legjobb, de mintha idén (a tavalyiakkal ellentétben) éppen az okozna gondot, hogy a szoros meccseken megremegnek a kezek.

Bíztató ugyanakkor, hogy idén jól sikerült az újoncok beéptése, és az EUCR-re optimális 16-18 fős kerettel utazhatunk.

A papírforma szerint, ha a tavalyi mentális állapotot tudnánk hozni, végre reális esély mutatkozhatna az éremszerzésre a fő versenyünkön. De hát a papírforma sokszor azért van, hogy boruljon.

Minden egyes bíztató szóra, összekulcsolt ujjra szükségünk lesz. S talán az előttünk álló szűk két hét finomhangolása jól fog sikerülni!!!

Augusztus 26-27, Velké Bilovice, Csehország, EUCR-X! MINDENKI SZURKOLJON! Köszönjük!

Image may contain: 16 people, people smiling, people standing, outdoor and nature

A tervezett játékoskeret: Barna Zsófia, Csanády Bogár, Förster Niki, Pasztendorf Panka, Kenderesi Zsuzsi, Lauter Szilvi, Bánhidi Panna, Galambos Bendegúz, Szalóky Ádám, Ghyczy Andris, Boksay Bendegúz, Kovács Bence, Heppes Mihály, Kácsor Attila, Gerse József, Paksai Márton, Erdősi Zoltán